komm-logo-madeloniaKOMM (Kinderen Ontdekken Muziek Maken) is een initiatief van Muziekvereniging SDG uit Tienhoven om kinderen te laten ontdekken wat muziek maken is. Er is subsidie gegeven door de gemeente Stichtse Vecht, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en Stichting Madelonia. Ook de scholen dragen financieel bij om de kinderen dit muziekonderwijs te geven.

 

Springplank voor de verdere muzikale ontwikkeling
120 basisschoolleerlingen uit verschillende woonkernen van de gemeente Stichtse Vecht worden in de gelegenheid gesteld kennis te maken met fanfaremuziek en zelf, in orkestverband, een blaas- of slagwerkinstrument te leren bespelen. Uiteindelijk is het doel uit de enthousiaste leerlingen een jeugdorkest te vormen dat kan dienen als springplank voor de verdere muzikale ontwikkeling van de kinderen. Door de kinderen van verschillende scholen samen te laten oefenen en uitvoeringen te laten geven beogen de initiatiefnemers van KOMM ook de sociale cohesie binnen de gemeente Stichtse Vecht te bevorderen.

Instrumenten in bruikleen
Op de deelnemende scholen in Maarssen van het ‘t Palet en De Regenboog in Breukelen werden aan ruim 80 leerlingen in de groepen 6 de blaasinstrumenten uitgereikt die zijn in bruikleen krijgen van Orkest SDG uit Tienhoven. Het was voor de leerlingen weer een feest. Ze waren blij en trots dat ze allemaal een trompet, saxofoon, bugel, trombone of bariton in bruikleen krijgen. De eerste instrumenten werden uitgereikt door de heer Pieter de Groene, Wethouder van Cultuur in de gemeente Stichtse Vecht en door mevrouw Madelon Dreesman, voorzitter van der stichting Madelonia.

Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van het kind
Een mooi initiatief: musiceren tijdens schooltijd onder leiding van muziekdocenten gedurende een jaar. Stichting Madelonia ondersteund graag goede projecten zoals het KOMM project. Het cultureel erfgoed mag niet verloren gaan en het instant houden van de (blaas)muziek middels het project KOMM wordt dan ook van harte financieel ondersteund.

Lees meer over Project KOMM op de website van SDG Tienhoven

 

Onderstaand de videoreportage van het tweede ‘Sprookjesconcert’ van 19 april 2015.