Stichting Madelonia sponsort Moving Arts Project –  HEIM Romeo|Julia. een eigentijdse versie van Shakespeares tragedie over polarisatie en onmogelijke liefde. 17 oktober in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

 

HEIM Romeo|Julia
Een wervelende voorstelling vol muziek, dans en razende reporters. Voor één keer trekt dit locatietheaterstuk vanuit het hart van de wijk naar het huis van het theater.
In juni 2015 trok HEIM Romeo|Julia stampvolle tribunes in een tijdelijk openluchttheater op het Amsterdamse Steve Bikoplein. Spelers uit Amsterdam Oost en omgeving, van beroepsacteurs tot bewoners die voor het eerst op het podium staan, bewerkten Shakespeares klassieker tot een actuele en voor velen herkenbare tragedie. De bijzondere mix van acteurs bracht een unieke kruisbestuiving op het toneel. Bezoekers vonden HEIM Romeo|Julia “ontroerend”, “magisch”, “indrukwekkend” en “Shakespeare op zijn best’.
Speciaal voor deze gelegenheid bewerkt het artistieke team de HEIM Romeo|Julia tot een versie passend in het toneelbeeld van Medea door Toneelgroep Amsterdam. Deze keer geen optrekkende scooters en langsscherende duiven tijdens het zwaardvechten, maar de rust van het theater en uiteraard dat beroemde balkon. www.heimintransvaal.nl

Moving Arts Project (MAP)
Diane Elshout, Noud Verhave en Janine Toussaint vormen het kunstenaarscollectief Moving Arts Project (MAP). Talentontwikkeling, cultuurparticipatie en het versterken van sociale netwerken zijn de rode draad in hun projecten. Hun credo luidt “home made culture”: met hun projecten duiken ze in de haarvaten van de gemeenschap en brengen op lokaal niveau kennis en ervaring samen in een artistieke vorm. MAP wil letterlijk en figuurlijk mensen bewegen om verandering te faciliteren en maatschappelijke vragen bespreekbaar en zichtbaar te maken. Hiervoor gebruiken ze een breed scala aan kunstdisciplines. Denk aan verhalen vertellen, theater, dans, film, video en beeldende kunst, muziek en architectuur. Hun projecten variëren van grootschalige community arts projecten tot kunst in de openbare ruimte. MAP realiseerde onder meer het meerjarige kunstproject HEIM in Transvaal in Amsterdam Oost, de Majuba Ramen, de Chillbus, OntKIEM West en GROEIstadion. www.movingartsproject.nl

 

Basic RGB