Francisco Gomez de la Cruz

6 t/m 20 november 2013 (archief)

Francisco Gomez de la Cruz (1973) maakt unieke kunstwerken uit onverwachte materialen. Recyclen van materialen is het uitgangspunt. Ook zijn technieken zijn bijzonder: van speciale materiaaltechnieken tot ingewikkelde electro- en verftechnieken.

Gomez de la Cruz is een autodidact. Vanuit zijn aangeboren talenten heeft hij zich voortdurend verder ontwikkeld. Naast het schilderen is hij steeds meer gaan werken met gebruikte materialen en hergebruikt hij nu alles waar hij iets moois in ziet. Van steensoorten, houtsoorten, metaal en papier tot glas en plastic. Geen kunstwerk van Francisco is hetzelfde. Elk stuk is uniek. Als een moderne Leonardo da Vinci geeft hij op geheel eigen wijze inhoud aan het constructivisme. Zodra hij materiaal en vorm ziet, ontstaat het kunstwerk al in zijn hoofd. Niets staat op papier. Zijn werk kenmerkt zich vooral door een ingenieus gebruik van zowel oude als nieuwe materialen. Werkend vanuit zijn unieke stijl wil Francisco de mensen graag verrassen en verbazen.

Expositie Breukelen

Zijn werken zijn al te zien geweest in diverse publieke ruimten, maar in de expositieruimte van Stichting Madelonia zijn voor het eerst maar liefst 47 werken tegelijk tentoongesteld. Een uitmuntende en gevarieerde selectie van zijn werk. Bijna alle technieken die hij beheerst, zijn toegepast in de tentoongestelde werken. Zoals de collectie kisten, die allemaal met de hand gemaakt zijn en van speciale sloten voorzien werden. Francisco presenteerde ook zijn nieuwe collectie ‘LICHT’, waarvoor veel belangstelling was.

 

 

sample-poster-gomez