Stichting Madelonia sponsort kunstenaars van het Art in Redlight kunst festival in Amsterdam, een uniek festival waarin de kunstenaar een centrale rol speelt.

 

Art in Redlight 27 – 30 December 2014
Beurs van Berlage, Damrak 243, Amsterdam
Open: 11:00 – 19:00 uur. Opening reception: 27 December 17:00 uur
artinredlight.com

Dit kunstfestival ondersteunt, verbindt en bevordert  up-and-coming artiesten. Art Redlight is non-profit – alle winsten van de verkochte kunstwerken gaan naar de kunstenaars. Art in Redlight viert zijn 10e editie dit jaar.

Annegret Kellner
Annegret_Kellner

Annegret Kellner verbindt botanische en klinische werelden en portretteert bloemen en planten in nood. Met bewondering en ironie werkt ze met planten – in het bijzonder een aantal van de prachtige Nederlandse tulpen. Omwille van hun esthetische kwaliteiten, de zachtheid van hun bladeren, en hun iconische verschijning; maar bovenal omdat ze empathie eisen zodra ze worden mishandeld, zelfs gemarteld. Voor nu, gaat men er steeds vanuit dat planten geen pijn voelen. Wat we voelen tijdens het kijken naar een ongerepte plant gevangen worden gehouden door naalden, beton, of vacuüm zakken is alleenonze projectie. Een geprikte tulp kan nog mooier worden dan wanneer het ‘gewoon’ vergaat.
www.annegretkellner.nl

 

Anne Geene

Anne_GeeneIn het werk van Anne Geene, staat de relatie tussen wetenschap en het fotografische beeld centraal. Ze onderzoekt de kwestie van wetenschappelijke objectiviteit en maakt gebruik van fotografie als een medium voor dit doel. Hoewel de fotografie objectiviteit reeds vele malen is betwijfeld, is het precies deze objectiviteit die bewijskracht en macht geeft. Dit is waar Anne Geene vindt haar inspiratie. www.annegeene.com

 

 

Daniela Schwabe
Daniela_SchwabeDaniela Schwabe (1984) woonde drie jaar in het voormalige hoofdkantoor van de NSB (Nationaal-Socialistische Beweging). Haar fascinatie voor deze plaats, gecombineerd met haar Duitse achtergrond bepaalde een richting in haar werk, waarin de identiteit en de holocaust centraal staan.De olieverfschilderijen die voortkwamen uit deze fascinatie zijn geschilderde collages samengesteld uit oude foto’s uit Schwabe’s Duitse familie en materiaal over de Tweede Wereldoorlog. Deze mix van persoonlijke en collectieve verhalen maakt de identiteit van deze historische periode waarneembaar. www.danielaschwabe.com

 

Niklaus Mettler
Niklaus_MettlerLark is een studie over de geur van Amsterdam. Video, muziek, taal en beeldhouwkunst, Niklaus Mettler onderzoekt de communicatie van de beleving van geur. In samenwerking met de Amsterdamse parfumeur Spyros Drosopoulus, Lark geëvolueerd door middel van een traditionele parfum formule en op deze manier werd aangepast in een potentieel product. Aandacht voor staging, Lark zekeringen geur en lichamelijkheid in een sceptische gebaar in de richting van het oppervlak en de commercie.
vimeo.com/105112821

 

Riekje Louise Jongsma
Riekje_louise_Jongsma‘Bride in the Evening ‘
Vintage silk dress & silk paint
2 meter diameterArt gift shop: I have re-stroyed, painted and re-modelled wearables accompanied by collections of embarrassing stories. Where does one’s work start? Guests that write the best worst sex story get discounts on the clothing exhibited.
www.artforselflove.com